מה הוא מיתוג?

היום כאשר אנחנו מדברים על מיתוג כולם מבינים מה זה. מדובר כמובן בתהליך ייחודי שמעניק לכל עסק שמאחוריו יש מוצר או שירות מבוקש, מיתוג שמתאים לו ואשר מבדל אותו מן השאר. כלומר- הוא נמצא מאחורי ווטרינרה פחות או יותר.
והויטרינה הזו תהיה עשויה מכל החומרים שרוצים לייצג את המותג, מהמסרים, מהחדשנות ומהדבר הבלעדי שיש רק לו ולכן הוא מותג שעבר תהליך של מיתוג עסקי.
אם אין לך שום דבר מיוחד להציע, אין סיכוי שתעבור מיתוג, יש לו כללים וחייבים לעמוד בהם.
כמה שזה נשמע טבעי היום לדבר על מותג או מיתוג עסקי, מעניין ממתי התחילו מוצרים להיבדל זה מזה עד שהפכו למותג. בשביל זה צריך להציץ בהיסטוריה.

האם היה מיתוג בימי קדם?
קשה לומר שמישהו הגה את המילה BRAND אבל ידוע הוא כי היררכיית המעמדות יצרה מוצרים לעניים ומותגים לעשירים. בתקופה שבה ההיררכיה הייתה כל כך ברורה ונוקשה, ברור שלחנות של עשירים לא נכנסו עניים ולהיפך. גם המוצרים הכי טובים לא היו מנת חלקם של העניים (בעיקר דמויות צ'ארלס דיקנס לדורותיהם….).
מי שמאוד היה ממותג היו אומנים שעם טאץ' וכישרון ממש כמו הדרישות של כל אומן היום, יצרו מוצרים שהייתה להם ייחודיות וגם משהו משאר הרוח של האומן ועל זה שילמו העשירים ובני האצולה.
מדובר היה ברהיטים כמובן ועד שמלות לגברות, אבל גם אביר אציל ממשפחה טובה יכול היה להזמין לו חרב מנפח שהוא גם אמן ורק לו הייתה חרב כזו.
אבל היה מיתוג פרטי. מה זאת אומרת? שבכל אחוזה וטירה היו בעלי מקצוע שהיו מספקים את מה שהמשפחה צריכה, כולל ייצור פרטי של כל דבר. החל מתפירת נעליים ועל ייצור גדרות בחוות הסוסים.
המהפכה התעשייתית ומיתוג
במשך זמן מסוים שמה המהפכה התעשייתית שהתרחשה במאה ה-19 סוף למותגים כי היה ייצור המוני. אבל אז היה צריך לבדל מוצרים מתוך מוצרים ואז החל שוב מה שאנו קוראים היום מיתוג. היצרנים החלו לארוז ולעטוף את המוצרים שלהם בצורה יפה ומשכנעת וגם להציג כיתוב ולקשט את האריזות, כי גם הקנקן חשוב וכל מי שהייתה לו טיפת חוש מסחרי ידע שגם אריזות משווקות וזה תופס עד היום.
אז גם החלו להטביע על האריזות סימן ייחודי, כדי שהצרכנים יזהו מוצר מסוים וזה בעצם היה הפרסום ותהליך מיתוג היסטורי ראשון בעולם. אותו סימן זיהוי שהוא הלוגו של היום, בידל גם אז בין מוצרים למוצרים ויצר לעצמו זהות מותגית אותה חיפשו הצרכנים שלו.

על מיתוג וכלכלה
אי אפשר לנתק את הקשר בין מיתוג לבין כלכלה שכן, תוצר הלוואי של צריכה מותגים הוא כסף. במשך השנים אנשים הבינו שכדי למכור יותר הם חייבים להעביר את המוצרים שלהם תהליך של מיתוג עסקי וזה בדיוק מה שהם עשו ולא רק יצרני מוצרים אלא גם שיטות, טכנולוגיות ומוסדות כמו בנקים, אלקטרוניקה, חומרה ועוד.
היום תהליך של מיתוג נכנס חזק גם לפוליטיקה ורואים את זה בהתנהלות של אישי מפתח ברשתות החברתיות ובמדיות בכלל.
התחרות בין מוצרים כל כך גדולה שרק מיתוג יכול לשמור על רמה של מחירים ועל סטנדרט של ייצור. רבים הם היצרנים שחושבים שאם הם יורידו מחירים הם ינצחו את התחרות אבל זוהי טעות. תחשבו איך אתם עושים תהליך של מיתוג עסקי למוצרים שלכם, ותעמדו בתחרות בכבוד. נתחו את המוצר, את קהלי היעד שלו, שפרו מוצרים אם אתם צריכים אבל הורדת מחירים רק תפגע במותג שלכם ותיצור תחרות בלתי הוגנת.

נאמנות של צרכנים
אין ספק שחלק מנאמנות של צרכנים לא נובעת מאובייקטיבית אלא מכוחו של הרגל (ויש לזה משקל גדול מאוד). מיתוג עסקי צריך לזרום עם הרוב כלומר, לפעמים אסור לגעת במוצר או לשנות בו משהו כי זה בדיוק מה שהצרכנים הנאמנים שלו התרגלו לקבל וזה מה שהם רוצים ולפעמים פרסום בגוגל של מוצר מסוים צריך להציג את הישן והטוב עם עזרה של מיתוג מודרני.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
גלילה לראש העמוד
לשירות תרגום מקצועי דילוג לתוכן